jd ]hvjv
جهت مشاهده و رزرو بلیط هواپیما ارزان چارتری کلیک کنید
دریاچه گهر
شاید نام دریاچه گهر به گوش شما نیز رسیده باشد، این دریاچه در استان لرستان و حوالی شهر درود در میان رشتهکوه اشترانکوه در ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا واقع شده است
به دلیل ماشین رو نبودن مسیر آن که در بالای کوه قرار دارد تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور ماندهاست. سالانه حدود هفتاد هزار تورسیت داخلی و خارجی از این دریاچه واقعا تماشایی دیدن مینمایند
از دلیل پیدایش این دریاچه دلیل قطعی وجود ندارد ولی اکثر دانشمندان اعتقاد دارند در اثر وقوع زمین لرزه ی بزرگی به وجود آمدهاست.
این دریاچه در حدود 1700 متر طول و حدود 700 متر عرض دارد و عمق آن نیز بین 5 تا 28 متر میباشد.
برای رسیدن به دریاچه میتوانید به شهر درود بروید
مسیر درود به سمت چشمه خیه میباشد، مسیر دسترسی به دریاچه مسیری بسیار زیباست. جاده با چندین پیچ بسیار تند از ارتفاعات بالا رفته و به سمت روستای درب آستانه پیش می رود.
در روستای درب آستانه پاسگاه محیط بانی اشترانکوه مستقر هست که مبلغی نیز عوارض از شما میگیرند،سپس به چشمه خیه یا همان انتهای مسیر ماشین رو میرسید که مجددا" برای هر خودرو مبلغ 40000 ریال بابت پارکینگ میگیرند.
و سپس پیاده یا توسط قاطر بقیه راه را بروید که هر قاطر نیز حدود 60 هزار تومان برایتان آب میخورد.
دقت کنید که حدود 4 ساعت راه پیاده در کوهستان پیش رو خواهید داشت که مسیر راحتی نیز نخواهد بود و نیاز به آمادگی جسمانی نسبی نیز وجود دارد.
دریاچه کوچکتری قبل از گهر وجود داردکه به آن گهر کوچک نیز میگویند، که دراری آبی زلال و بسیار زیباست. بعد ازآن هم دریاچه اصلی رویت میشود.
در قسمت غربی دریاچه فضاهایی برای چادر زدن وسرویس بهداشتی و اقامت محیاست.
حتما چادر، وسایل ایمنی و مواد خوراکی برای اقامت خود همراه داشته باشید.
قسمتهایی از دریاچه گهر قابلیت آبتنی و شنا کردن نیز دارد. در قسمت بالا دست آن نیز یک جنگل انبوه به چشم میخورد.
درون دریاچه ماهی نیز وجود ارد که علاقمندان به ماهیگیری میتوانند با گرفتن مجوز از محیط بانی اقدام به ماهی گیری کنند که البته تا اواسط خرداد ماهیگیری ممنوع است.
سعی کنید در ماههای تیر و مرداد برنامه سفر به این دریاچه را بریزید زیرا در فصول دیگر هوا سرد میشود و اقامت برای شب بسیار دشوار است.
اطراف دریاچه گهر یک دره زیبا به نام دره نیگاه واقع است که پوشیده از شقایقهای رنگی و لاله واژگون است. منطقه حفاظت شده اشترانکوه نیز در نزدیکی آن و در شهرستانهای الیگودرز و دورود واقع شدهاست.
اطراف دریاچه پوشیده از درخت بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، انار، گز، و موی وحشی و انواع دیگری از درختان است.
همچنین گلهای لاله واژگون، شقایق نیز به وفور به چشم میخورد.
گهر زیستگاه مناسبی برای آبزیان و سایر حیوانات نیز هست.
در منطقه حفاظت شده اشترانکوه حیواناتی از قبیل قوچ، آهو، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوهای، خرگوش و ... و انواع پرندگان مانند عقاب، کبک، شاهین و ... و ماهی قزل آلای رنگین کمان در این دریاچه زیست میکنند.
جالب اینکه باتوجه به اسناد معتبر تاریخی کاشف دریاچه گهر یک زمین شناس اتریشی به نام آ-رودلر بود که در سال ۱۸۸۸ میلادی موفق شد نام خود را به عنوان کاشف دریاچه گهر در تاریخ ماندگار کند.
جهت مشاهده و رزرو بلیط هواپیما ارزان چارتری کلیک کنید